De viatge amb el T-10 de la Bòbila

T-10 és el club de lectura de la Biblioteca la Bòbila que us ofereix plaer i coneixement a partir d'un viatge literari organitzat en deu etapes. L’itinerari del “Club de lectura T-10” combina lectures, tertúlies, còmics, butlletins, xerrades o pel·lícules. És una proposta de 10 excursions lectores, 10 mirades diferents del lloc.

Després dels viatges literaris que hem fet a la ciutat de Nova York, a l'Europa Central, també anomenada Mitteleuropa i a Rússia, al peculiar humor anglès; o a les illes literàries, ens dirigim a la frontera i saltem a banda i banda..., entrem en el cor de la família, a la novel·la llatinoamericana actual, a la part fosca de França a la ciència-ficció,Infància i l'adolescència. I ara, Al marge: la mirada de l'outsider. Ens acompanyes?

divendres, 23 de març del 2012

"Los hijos del deseo" de Gabrielle Piquet

...mirades de Nova York.

I mai millor dit:

Això sí que és un bon skyline, oi? Aquesta vinyeta forma part del còmic que ens recomana Sfer i del que ens diu: 
"Un còmic que val molt la pena, tant pel dibuix (i les solucions que l'autora troba per plasmar la narració) com per la història. M'ha agradat molt".


Los hijos del deseo (2011). Gabrielle Piquet 
Ediciones Sins Entido.

L'acció se situa a Laon, una població francesa on després de la segona guerra mundial s'hi va instal·lar una base militar nord-americana, donant peu al naixement d'un bon grapat de criatures de pare americà i mare francesa. El protagonista és fruit d'una d'aquestes unions, tot i que viu els seus orígens, i especialment la seva relació amb Nova York, on no ha estat mai, com una obsessió. Ell no va arribar mai a conèixer el seu pare, i la seva mare li va explicar que era d'aquella ciutat. El narrador ens va explicant la seva infantesa, la relació amb la seva mare, amant de la música i especialment del piano, la relació amb els companys d'escola, la seva evolució com a pintor, la incapacitat per establir una relació amorosa que l'ompli, i finalment el descobriment que desencadenarà el desenllaç de tot plegat.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada