De viatge amb el T-10 de la Bòbila

T-10 és el club de lectura de la Biblioteca la Bòbila que us ofereix plaer i coneixement a partir d'un viatge literari organitzat en deu etapes. L’itinerari del “Club de lectura T-10” combina lectures, tertúlies, còmics, butlletins, xerrades o pel·lícules. És una proposta de 10 excursions lectores, 10 mirades diferents del lloc.

Després dels viatges literaris que hem fet a la ciutat de Nova York, a l'Europa Central, també anomenada Mitteleuropa i a Rússia, al peculiar humor anglès; o a les illes literàries, ens dirigim a la frontera i saltem a banda i banda..., entrem en el cor de la família, a la novel·la llatinoamericana actual, a la part fosca de França a la ciència-ficció,Infància i l'adolescència. I ara, Al marge: la mirada de l'outsider. Ens acompanyes?

dilluns, 18 de juny del 2012

Tertúlia amb Enric González: "Historias de Nueva York"

Dimecres, 20 de juny de 2012. A les 7 de la tarda. Tertúlia
Desè viatge del Club de lectura T-10 a Nova York.

El motiu de la visita de l'Enric González és cloure el "Club de lectura T-10" dedicat a la ciutat de Nova York. L'Enric González és periodista i ha estat corresponsal del diari El País a Londres, Paris, Nova York, Washington, Roma i Jerusalem i l'any 2006 va publicar un retrat d'amor a la ciutat en 140 pàgines: Historias de Nueva York. Una delícia!
El llibre té una postdata que acaba així:

Nueva York sigue siendo una tormenta de almas, un caudaloso río humano. Para entender ciertas cosas no hacen falta idiomas, ni experiencia, ni memoria. Basta con abrir la ventana y escuchar el rugido de la bestia.

Pot semblar que avui en dia no calgui ni obrir la finestra per sentir bramar les diferents bèsties que ens envolten. Cal! Cal sentir-les bé. I cal gent que, com l'Enric, ens ajudin a descobrir i a interpretar.

Dimecres, obrirem la finestra al món. L'Enric González ens ajudarà a sentir... Nova York, naturalment, però també, si voleu, tot allò que ell ha escoltat i ha vist de ben a prop. Li demanarem que ens expliqui històries de Nova York i és probable que apareguin històries de tot arreu. 

La darrera setmana ha estat a Atenes, com a 'enviado especial' del diari El País. En aquest enllaç trobareu el llistat dels darrers articles publicats sobre Grècia, també amb motiu de l'Eurocopa trobareu articles dedicats a la literatura futbolística. La seva mirada però, va més enllà, del futbol i de la superficie de les coses. L'article de diumenge començava així:

Grecia carece de arsenal nuclear. Pero dispone de algo que, al parecer, puede tener efectos igualmente devastadores: elecciones democráticas. 

Si voleu venir... esteu convidats.
Sereu benvinguts!

2 comentaris:

vilabausa ha dit...

Ha estat una tertúlia d'alló més encisadora. Xerrar, xerrar sense presses... S'ha fet curta. El rellotge mana.
Carme Vila

Club de Lectura T-10 ha dit...

Carme, me n'alegro que t'agradés la tertúlia. Si s'ha fet curta bona senyal. 'Lo bueno si breve...' Posarem algunes fotos de la tertúlia.

Publica un comentari a l'entrada