De viatge amb el T-10 de la Bòbila

T-10 és el club de lectura de la Biblioteca la Bòbila que us ofereix plaer i coneixement a partir d'un viatge literari organitzat en deu etapes. L’itinerari del “Club de lectura T-10” combina lectures, tertúlies, còmics, butlletins, xerrades o pel·lícules. És una proposta de 10 excursions lectores, 10 mirades diferents del lloc.

Després dels viatges literaris que hem fet a la ciutat de Nova York, a l'Europa Central, també anomenada Mitteleuropa i a Rússia, al peculiar humor anglès; o a les illes literàries, ens dirigim a la frontera i saltem a banda i banda..., entrem en el cor de la família, a la novel·la llatinoamericana actual, a la part fosca de França a la ciència-ficció,Infància i l'adolescència. I ara, Al marge: la mirada de l'outsider. Ens acompanyes?

dijous, 13 de desembre del 2012

"El jove Törless" al cinema

A banda de la breu aparició de la novel·la Les tribulacions del jove Törless a la pel·lícula Dans la maison de François Ozon, el que caldria destacar és la versió cinematogràfica que va fer l'any 1966 el director Volker Schlöndorff   (qui posteriorment adaptaria El honor perdido de Kataharina Blum de Heinrich Böll o El tambor de hojalata de Günter Grass). Us deixo el trailer en alemany, les imatges de l'adaptació ja són per si soles eloqüents, de fet la pel·lícula conté més acció que reflexió. Es va estrenar com a El joven Törless i a la pàgina de "Filmaffinity" hi ha diverses crítiques interessants, per si teniu curiositat.



I si el trailer us ha motivat a veure-la sencera, podeu buscar la pel·lícula a la Xarxa de Biblioteques. Està disponible a diverses biblioteques.

1 comentaris:

Maria Rosa Duran ha dit...

Jo la vaig veure fa molt poquet, després de la tertúlia al voltant del llibre. M'encuriosia veure com havia enfocat el director tot el que era la part introspectiva, en certa manera filosòfica, de la narració. I he pogut comprovar que hi predomina el que és la trama argumental, en un percentatge més elevat que al llibre. M'ha agradat veure reproduït en imatges escenes que m'imaginava així mateix; això vol dir que l'autor havia sabut descriure molt bé, perquè ens ho poguéssim representar mentalment i fos traslladat a la pantatla, personatges, escenes i escenaris. El que trobo més fluix és l'elecció d'aquest noi en el paper protagonista; no m'ha agradat gaire la seva interpretació.

Publica un comentari a l'entrada