De viatge amb el T-10 de la Bòbila

T-10 és el club de lectura de la Biblioteca la Bòbila que us ofereix plaer i coneixement a partir d'un viatge literari organitzat en deu etapes. L’itinerari del “Club de lectura T-10” combina lectures, tertúlies, còmics, butlletins, xerrades o pel·lícules. És una proposta de 10 excursions lectores, 10 mirades diferents del lloc.

Després dels viatges literaris que hem fet a la ciutat de Nova York, a l'Europa Central, també anomenada Mitteleuropa i a Rússia, al peculiar humor anglès; o a les illes literàries, ens dirigim a la frontera i saltem a banda i banda..., entrem en el cor de la família, i aquest curs el dediquem a la novel·la llatinoamericana actual, ens acompanyes?

dijous, 16 de maig de 2013

"La petita ciutat on el temps es va aturar" de Bohumil Hrabal

Dimecres, 22 de maig de 2013. Tertúlia
Final de trajecte. Darrera etapa del viatge literari a Mitteleuropa

La petita ciutat on es va aturar el temps de Bohumil Hrabal (Brno, 1914 - Praga, 1997)


Una prova de l'actualitat i solidesa de l'obra de Hrabal seria l'edició que Galaxia Gutemberg acaba de treure al mercat de La pequeña ciudad donde el tiempo se detuvo, la novel·la que posa fi al viatge literari per l'Europa Central que vam començar gairebé fa un any.

Per acostar-nos a la personalitat i l'escriptura de Bohumil Hrabal podeu consultar algun d'aquests enllaços:
  • Monika Zgustova és traductora i una de les persones que més ha contribuit a popularitzar l'obra de Hrabal a Catalunya i a Espanya. L'any 2007 va escriure Bohumil Hrabal y el espiritu del siglo XX, deu anys després de la seva mort.
  • Una ressenya molt recent i entusiasta de La petita ciutat on es va aturar el temps. Del bloc Who's there?. Un fragment: 

Dues figures destaquen per sobre de les altres: la del pare del nen que narra la història, un home obsessionat pel funcionament perfecte del motor del seu Škoda 430 («imatge de l'ordre impecable de l'univers») que, després de la col·lectivització imposada de la seva fàbrica de cervesa, acaba trobant la felicitat repartint verdura i refrescos, i la de l'oncle Pepin, infantil, ingenu, un trinxeraire anàrquic i caòtic meravellós. 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada