De viatge amb el T-10 de la Bòbila

T-10 és el club de lectura de la Biblioteca la Bòbila que us ofereix plaer i coneixement a partir d'un viatge literari organitzat en deu etapes. L’itinerari del “Club de lectura T-10” combina lectures, tertúlies, còmics, butlletins, xerrades o pel·lícules. És una proposta de 10 excursions lectores, 10 mirades diferents del lloc.

Després dels viatges literaris que hem fet a la ciutat de Nova York, a l'Europa Central, també anomenada Mitteleuropa i a Rússia, al peculiar humor anglès; o a les illes literàries, ens dirigim a la frontera i saltem a banda i banda..., entrem en el cor de la família, a la novel·la llatinoamericana actual, a la part fosca de França a la ciència-ficció,Infància i l'adolescència. I ara, Al marge: la mirada de l'outsider. Ens acompanyes?

dimecres, 11 de juny del 2014

Brutal Rússia!

Cap país no ha dominat l’art de destruir les ànimes dels seus súbdits tan bé com Rússia.

Joseph Brodsky 
[Tragèdia]

Fotograma de la pel·lícula "En una cambra i mitja"
Fotograma de la pel·lícula "En una cambra i mitja"
[Lirisme]

Allò que la memòria té en comú amb l’art és l’habilitat per a la selecció, el gust pel detall. La memòria conté precisament detalls, no la imatge completa; els moments culminants, si voleu, no l’espectacle sencer. (…) Més que res, la memòria s’assembla a una biblioteca en desordre alfabètic, i sense les obres completes de ningú.

Joseph Brodsky
a En una cambra i mitja

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada