De viatge amb el T-10 de la Bòbila

T-10 és el club de lectura de la Biblioteca la Bòbila que us ofereix plaer i coneixement a partir d'un viatge literari organitzat en deu etapes. L’itinerari del “Club de lectura T-10” combina lectures, tertúlies, còmics, butlletins, xerrades o pel·lícules. És una proposta de 10 excursions lectores, 10 mirades diferents del lloc.

Després dels viatges literaris que hem fet a la ciutat de Nova York, a l'Europa Central, també anomenada Mitteleuropa i a Rússia, al peculiar humor anglès; o a les illes literàries, ens dirigim a la frontera i saltem a banda i banda..., entrem en el cor de la família, a la novel·la llatinoamericana actual, a la part fosca de França a la ciència-ficció,Infància i l'adolescència. I ara, Al marge: la mirada de l'outsider. Ens acompanyes?

dimecres, 29 de febrer del 2012

"New York Graphic" d' Adam Lloyd Baker

Dimecres, 29 de febrer de 2012. Tertúlia
Club de lectura "Cafè i llibres" de la Biblioteca Can Sumarro · L'Hospitalet

 New York Graphic (1998). Adam Lloyd Baker

Primera novel·la d'aquest autor, publicada aquí per l'editorial Mondadori l'any 2000.

Muertes, asesinatos, violaciones, decapitados y otras tragedias nos muestra este escritor con su novela New York Graphic, donde al compás de las letras nos tiñe de un humor negro con una pizca de género policiaco, y nos instruye el sarcasmo y la frialdad de la vida urbana de los neoyorquinos, principalmente en el barrio de Manhattan. Virgil Strauss, personaje principal de esta novela, es un fotoperiodista independiente, donde se especializa en hacer material raro, oscuro y sádico. Su vida es de un noctámbulo acechando a cualquier incidente en las calles de esta ciudad, donde armado con su “Laica” especial y un radio escáner tipo “ladrillo”, es el primero en llegar al lugar de los hechos, obteniendo los primeros cuadros y enfoques sangrientos de los cadáveres. Pero el sueño de Virgil es más que hacer fotografías; su objetivo principal es tener un empleo de verdad en el periódico sensacionalista “New York Graphic”.

‘Hay que estar por encima de la vida real’. Era su lema.  
(Fragment de la ressenya trobada a "buenastareas.com")   

New York Graphic va ser programada al Club de lectura de novel·la negra de la Bòbila l'any 2000 i ara ha estat una de les activitats novaiorqueses programades per les Biblioteques de L'Hospitalet, concretament la número onze.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Comentari del "Cafè i llibres" de Can Sumarro amb la proposta del llibre 'New York Graphic' del Adam Lloyd Baker dins el projecte "T-10" de la biblioteca de la Bòbila.

D’entrada el llibre ens va impactar per la descripció de l’autor sobre alguns fets i que va fer que alguns dels assistents van abandonar la lectura. D’altra banda la valoració i la diversitat d’opinions sobre el relat va donar una tertúlia molt interessant; dels personatges, remarcar la figura atípica del Virgyl, aquest fotògraf que es presenta buscant la fama fent fotografies escabroses; la Marcy buscant venjança però que ens dona el punt de tendresa i amor “especial” amb el Virgyl; el Larry, personatge clau en la trama dels fets; en Turkell que a tots se’ns va fer fastigós amb visions escatològiques...

Reflexions en general: literàriament ben estructurada, amb un llenguatge groller, propi dels baixos fons on es mou la novel•la i la classe social que ens descriu. Que com a novel•la negra bé però no ens situa prou, com creiem que era el cas, en la ciutat en sí de Nova York, no hi reconeixíem en els carrers, molts membres del club de lectura que han tingut la sort de visitar la gran ciutat, ens van donar un valoració molt positiva d’ella.

Bé, una lectura que ha estat un clar exemple de que és amb aquestes noves propostes com anirem evolucionant com a lectors, buscant opinions i aprenent tots de tots. Gràcies Carles.

Montserrat Tubau, Can Sumarro

Club de Lectura T-10 ha dit...

Montserrat, gràcies en primer lloc per voler participar, amb el teu grup, en aquest viatge literari col·lectiu a Nova York. Certament, la tria que vau fer té molt de mèrit. "New York Graphic" és una lectura arriscada que precisa lectors 'curtits' i oberts a la negritut literària. És veritat que no serveix per passejar-se pels carrers reconeguts de Nova York però sí per veure una època i la part fosca d'una ciutat. Sembla que tot és gris i que l'única llum prové de la càmara d'en Virgil, i tot el que il·lumina... Segur que la tertúlia va donar de sí.

Endavant amb el "Cafè i llibres"!

Publica un comentari a l'entrada