De viatge amb el T-10 de la Bòbila

T-10 és el club de lectura de la Biblioteca la Bòbila que us ofereix plaer i coneixement a partir d'un viatge literari organitzat en deu etapes. L’itinerari del “Club de lectura T-10” combina lectures, tertúlies, còmics, butlletins, xerrades o pel·lícules. És una proposta de 10 excursions lectores, 10 mirades diferents del lloc.

Després dels viatges literaris que hem fet a la ciutat de Nova York, a l'Europa Central, també anomenada Mitteleuropa i a Rússia, al peculiar humor anglès; o a les illes literàries, ens dirigim a la frontera i saltem a banda i banda..., entrem en el cor de la família, a la novel·la llatinoamericana actual, a la part fosca de França a la ciència-ficció,Infància i l'adolescència. I ara, Al marge: la mirada de l'outsider. Ens acompanyes?

divendres, 4 de maig del 2012

Pessics de Nova York

Tres pessics de Nova York. Diversos i estimulants.
  • This is New York, book spine poem

Poemes amb els lloms dels llibres. Vet aquí la gràcia. És d'un enginy admirable. Aquest l'ha trobat i ens l'ha enviat la nostra habitual corresponsal SpecialSfer al Nova York virtual. Ve de Brain Pickings, d'on sinó?. La traducció l'hem fet a la Bòbila, no és ben bé la bona però ajuda a entendre (espero).

La gent s’escampa per tot arreu
Tot interpreta una esplèndida obra
Això és Nova York

El 'book spine poem' és fantàstic!

  • New York al teatre Victoria de Barcelona.


Ain't Misbehavin és un musical, un dels grans èxits de la història dels musicals de Broadway. 
Harlem Swing "Ain't Misbehavin", s'instal·la al Teatre Victòria de Barcelona i el convertirà en un club de jazz del cor de Harlem. Són els bojos anys vint, els anys d'esplendor del Cotton Club, d'efervescència cultural a Nova York. A l'escenari dos homes i tres dones flirtegen, canten i ballen fins a la matinada. Una vetllada frenètica i d'alta freqüència, al ritme del swing, rhythm and blues i del jazz d'una banda de sis músics que interpreten, en directe, la música d'un dels grans pianistes i compositors de la història del swing y el stride piano, Thomas Wright "Fats" Waller.


Ain't Misbehavin es va estrenar al cabaret del Manhattan Theatre Club al febrer de 1978 com un petit espectacle però l'èxit i l'acollida del públic fou tan gran que es va convertir en un musical a gran escala al Longacre Theatre de Broadway al maig de 1978.


Foto 'in situ': Sfer
 This is the Brooklyn Bridge! One of the wonders of the world...

Ja veieu: Nova York també s'escampa per tot arreu...

3 comentaris:

matilde urbach ha dit...

Ep, acabo d'ensopegar amb això
http://ny.curbed.com/archives/2012/05/03/nyc_buildings_where_great_literary_works_were_written.php
i m'ha semblat que us pot fer servei.
Salut!

sfer ha dit...

El que més m'agrada de l'original del McCay (bé, potser no és el que més m'agrada, però em fa molta gràcia) és aquest "New York" escrit al marge amb el típic llapis blau de fer correccions. Com si en pogués haver algun dubte!! XD

Club de Lectura T-10 ha dit...

Matilde, ho apunto. Té gràcia, tot i que m'ha sabut a poc... Diria que ha d'haver més 'espais inspiradors'. El podrem juntar amb el "literary map of Manhattan" que penjarem un dia d'aquests.

Sfer, és cert, 'fa gràcia' aquest "New York". De fet, trobo que un "New York" escrit és molt 'fotogènic'.

Publica un comentari a l'entrada