De viatge amb el T-10 de la Bòbila

T-10 és el club de lectura de la Biblioteca la Bòbila que us ofereix plaer i coneixement a partir d'un viatge literari organitzat en deu etapes. L’itinerari del “Club de lectura T-10” combina lectures, tertúlies, còmics, butlletins, xerrades o pel·lícules. És una proposta de 10 excursions lectores, 10 mirades diferents del lloc.

Després dels viatges literaris que hem fet a la ciutat de Nova York, a l'Europa Central, també anomenada Mitteleuropa i a Rússia, al peculiar humor anglès; o a les illes literàries, ens dirigim a la frontera i saltem a banda i banda..., entrem en el cor de la família, i aquest curs el dediquem a la novel·la llatinoamericana actual, ens acompanyes?

dimecres, 17 d’octubre de 2012

"Mendel el de los libros" d'Stefan Zweig

Dimecres, 17 d'octubre de 2012. Tertúlia
Tercer viatge del Club de lectura T-10 a Mitteleuropa.

Mendel el de los libros (1929). Stefan Zweig.
Buchmendel. Traducció de l'alemany de Berta Vias Mahou.

Després de repartir, abans de l'estiu, l'itinerari lector cap a Mitteleuropa i d'escoltar, al setembre, la xerrada de Simona Škrabec sobre l'evolució del concepte d'Europa Central, avui hem fet la primera de les tertúlies programades al voltant de llibres 'centreeuropeus'. El llibre d'avui: Mendel el de los libros, una petita perla literària de poc més de cinquanta pàgines.

Si teniu curiositat, us deixo els enllaços a la pàgina de l'editorial Acantilado que parla del llibre i a la crítica de Joan Flores Constans a la Revista de Libros.  

...Yo, en cambio, me había olvidado de Mendel el de los libros durante años. Precisamente yo, que debía saber que los libros sólo se escriben para, por encima del propio aliento, unir a los seres humanos, y así defendernos frente al inexorable reverso de toda existencia: la fugacidad y el olvido.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada