De viatge amb el T-10 de la Bòbila

T-10 és el club de lectura de la Biblioteca la Bòbila que us ofereix plaer i coneixement a partir d'un viatge literari organitzat en deu etapes. L’itinerari del “Club de lectura T-10” combina lectures, tertúlies, còmics, butlletins, xerrades o pel·lícules. És una proposta de 10 excursions lectores, 10 mirades diferents del lloc.

Després dels viatges literaris que hem fet a la ciutat de Nova York, a l'Europa Central, també anomenada Mitteleuropa i a Rússia, al peculiar humor anglès; o a les illes literàries, ens dirigim a la frontera i saltem a banda i banda..., entrem en el cor de la família, i aquest curs el dediquem a la novel·la llatinoamericana actual, ens acompanyes?

dimecres, 17 de juliol de 2013

El gulag, la mirada d' "El fiel Ruslán"


Aquí teniu una fantàstica ressenya de Marina Espasa sobre la novel·la de Gueorgui Vladímov, El fiel Ruslán, editat per Libros del Asteroide. El gulag des del punt de vista (literari) d'un gos vigilant de gulag.

Fa uns dies us recomanàvem l'article de Ricard San Vicente sobre les dones al gulag. Al 'Club de lectura' llegirem i comentarem, més endavant, l'experiència del presoner i escriptor Shalamov als Relats de Kolimá. També us recomanarem un llibre amb un punt de vista diferent, el d'un vigilant de camp: Serguei Dovlàtov -de qui llegirem La maleta- a La zona. Apunts d'un vigilant de camp. Diferents mirades d'una història inexplicable. 

Diu Marina Espasa a la ressenya d'El fiel Ruslán: ...què passa el dia que se li concedeix la llibertat a un animal (o a una persona, o a un poble!) que fins aleshores ha viscut només com a esclau?.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada