De viatge amb el T-10 de la Bòbila

T-10 és el club de lectura de la Biblioteca la Bòbila que us ofereix plaer i coneixement a partir d'un viatge literari organitzat en deu etapes. L’itinerari del “Club de lectura T-10” combina lectures, tertúlies, còmics, butlletins, xerrades o pel·lícules. És una proposta de 10 excursions lectores, 10 mirades diferents del lloc.

Després dels viatges literaris que hem fet a la ciutat de Nova York, a l'Europa Central, també anomenada Mitteleuropa i a Rússia, al peculiar humor anglès; o a les illes literàries, ens dirigim a la frontera i saltem a banda i banda..., entrem en el cor de la família, i aquest curs el dediquem a la novel·la llatinoamericana actual, ens acompanyes?

dimecres, 19 de març de 2014

Sebastòpol, Crimea, Tolstoi

Hi ha vegades que la ficció il·lumina el món real, i n'hi ha d'altres que és l'actualitat qui reivindica la ficció. Qui sap? És molt probable que entenguem més Rússia després de llegir Tolstoi, Bulgàkov, Shalamov, Txékhov o Dovlàtov.


Editorial Reguera, 1946
De Lev Tolstoi, a la Biblioteca la Bòbila, hi ha un parell de joies editorials que la realitat de Crimea ens ha fet presents: els Relats de Sebastòpol que Tolstoi va publicar entre 1855 i 1856. Pertanyen al nostre fons de novel·la popular. El preu de venda al quiosc va ser de 4,5 pts. la primera i 5 pts., la segona. 

Editorial Dólar, anys 50.
Són relats que ens situen a la 'guerra de Crimea' de mitjans del segle XIX i, més concretament, al setge de Sebastòpol del què Tolstoi va ser testimoni de primera fila.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada