De viatge amb el T-10 de la Bòbila

T-10 és el club de lectura de la Biblioteca la Bòbila que us ofereix plaer i coneixement a partir d'un viatge literari organitzat en deu etapes. L’itinerari del “Club de lectura T-10” combina lectures, tertúlies, còmics, butlletins, xerrades o pel·lícules. És una proposta de 10 excursions lectores, 10 mirades diferents del lloc.

Després dels viatges literaris que hem fet a la ciutat de Nova York, a l'Europa Central, també anomenada Mitteleuropa i a Rússia, al peculiar humor anglès; o a les illes literàries, ens dirigim a la frontera i saltem a banda i banda..., entrem en el cor de la família, i aquest curs el dediquem a la novel·la llatinoamericana actual, ens acompanyes?

dilluns, 22 de setembre de 2014

Humor británico, la sonrisa inteligente

El suplement "Cultura/s" de La Vanguardia publicava el 27 de febrer de 2013 un article -que us recomanem vivament- del periodista i crític literari Mauricio Bach sobre l'humor anglès: Humor británico, la sonrisa inteligente. 

L'endemà, l'editor Jorge Herralde, un dels més grans difusors de l'humor anglès a través de l'editorial Anagrama, li enviava aquesta carta: 

Mi felicitación entusiasta a Mauricio Bach por su ameno y documentadísimo panorama de la difusión del humor británico en nuestro país. 

Sólo una precisión respecto a los antecedentes históricos: en los años cuarenta y cincuenta el gran difusor del humor inglés en castellano fue el editor José Janés, con sus estupendas colecciones "Al monigote de papel" (con Wodehouse al frente), "El club de la alegría" o "La hostería del buen humor", entre otras. Tras su prematuro fallecimiento, en 1959, la editorial Plaza adquirió el sello y el valioso fondo de Janés, un personaje insustituible y fundamental de la edición barcelonesa. 

Ens felicitem de la reivindicació d'aquest gran editor, nascut a L'Hospitalet, que va ser Josep Janés. I, sobretot, voldríem que les paraules de tots ells: Mauricio Bach, Jorge Herralde i Josep Janés servissin per fer més evident, si cal, l'enorme qualitat creativa i literària de l'humor anglès. 

L'humor anglès, allà on ens dirigim amb el Club de lectura T-10

Us deixem amb l'article de Mauricio Bach: 

Humor British_Mauricio Bach by clubdelecturat10

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada