De viatge amb el T-10 de la Bòbila

T-10 és el club de lectura de la Biblioteca la Bòbila que us ofereix plaer i coneixement a partir d'un viatge literari organitzat en deu etapes. L’itinerari del “Club de lectura T-10” combina lectures, tertúlies, còmics, butlletins, xerrades o pel·lícules. És una proposta de 10 excursions lectores, 10 mirades diferents del lloc.

Després dels viatges literaris que hem fet a la ciutat de Nova York, a l'Europa Central, també anomenada Mitteleuropa i a Rússia, al peculiar humor anglès; o a les illes literàries, ens dirigim a la frontera i saltem a banda i banda..., entrem en el cor de la família, a la novel·la llatinoamericana actual, a la part fosca de França a la ciència-ficció,Infància i l'adolescència. I ara, Al marge: la mirada de l'outsider. Ens acompanyes?

diumenge, 28 d’octubre del 2018

una suerte pequeña

El proper dimecres 14 de novembre llegirem "Una suerte pequeña" de Claudia Piñeiro. Us oferim un petit comentari previ.
«El abismo atrae. A veces sin que seamos conscientes de esa atracción. Para algunos, atrae como un imán. Son los que pueden asomarse, mirar hacia abajo y sentirse capaces de saltar. Yo soy una de ellos».
Una dona torna a l’Argentina després de vint anys fora fugint d’una desgràcia ; no va poder afrontar el sentiment de culpa i la condemna social del seu entorn. Però qui torna és una altra: no té el mateix aspecte i la seva veu és diferent, ni tan sols es diu igual. La reconeixeran?
Mary Lohan, Marilé Lauria o Maria Elena Pujol - qui es, qui va ser, qui havia estat alguna vegada - torna al suburbi de Buenos Aires on va formar una família i va viure fins que va decidir fugir. Després d’amagar-se a Boston com a professora d’anglès per a estrangers, encara no acaba d’entendre perquè va acceptar regressar a un passat que s’havia proposat oblidar per sempre. Però a mesura que ho entén, entre trobades i revelacions inesperades, s’adonarà també que a vegades la vida no és ni destí ni casualitat i que potser el seu retorn no sigui una altra cosa que una petita sort: la de retrobar-se amb aquells que van formar part del seu drama personal, per a tenir la ocasió de redreçar el seu futur.
Una novel·la emocionant sobre l’abandonament i l’amor, que treu a la llum el dolor, la por, el sentiment de solitud de la seva protagonista, al temps que deixa entreveure els prejudicis, la manca d’empatia, l’odi i la rancúnia –i el terrible patiment que en poden arribar a infligir a una persona– d’un grapat de personatges que podem reconèixer fàcilment en qualsevol àmbit social. Aquest es el relat descarnat d’unes vides truncades per la fatalitat, que semblen interpel·lar al lector a propòsit de la possibilitat d’oblidar el passat veritablement, de soterrar-lo definitivament en algun racó de la memòria per a que faci menys mal. Tot i així, és molt humà pensar que sempre hi ha oportunitat per a l’esperança, per reeixir i per deixar-nos portar per la irrefrenable necessitat de viure.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada