De viatge amb el T-10 de la Bòbila

T-10 és el club de lectura de la Biblioteca la Bòbila que us ofereix plaer i coneixement a partir d'un viatge literari organitzat en deu etapes. L’itinerari del “Club de lectura T-10” combina lectures, tertúlies, còmics, butlletins, xerrades o pel·lícules. És una proposta de 10 excursions lectores, 10 mirades diferents del lloc.

Després dels viatges literaris que hem fet a la ciutat de Nova York, a l'Europa Central, també anomenada Mitteleuropa i a Rússia, al peculiar humor anglès; o a les illes literàries, ens dirigim a la frontera i saltem a banda i banda..., entrem en el cor de la família, a la novel·la llatinoamericana actual, a la part fosca de França a la ciència-ficció,Infància i l'adolescència. I ara, Al marge: la mirada de l'outsider. Ens acompanyes?

dissabte, 11 de maig del 2013

"L'última trobada" de Sandor Marai

Dimarts, 14 de maig de 2013. Tertúlia
Club de lectura de la Biblioteca Plaça Europa · L'Hospitalet

La propera tertúlia del club de lectura de la Biblioteca Plaça Europa serà sobre la novel·la L'ultima trobada (A gyertyák csonkig égnek,1942) de Sándor Márai.

Sándor Márai (1900-1989) va néixer a una ciutat hongaresa que avui pertany a Eslovàquia. Tot i plantejar-se escriure en alemany, finalment va optar per la llengua materna: l'hongarès. És un dels grans testimonis i observadors del segle XX europeu.

Pel que fa al nostre 'Club de lectura T-10', segurament és una de les peces importants que ens falten per completar el puzzle literari centreuropeu. Hem llegit sobre aquest món amb les mirades vieneses de Musil, Roth i Zweig, ho hem contrastat amb la mirada triestina de Madieri i Vegliani i ens queda per comentar la visió del txec Hrabal. L'hongarès Márai ho acabaria d'arrodonir però no ens hi cabia en el programa, va ser un candidat fins al darrer moment. 

Us recomanem de totes totes la lectura d'aquesta novel·la que va ser el I Premi Llibreter l'any 2000. Si teniu curiositat, us deixo alguns enllaços...

  • Una ressenya de Luis Fernando Moreno Claros al diari 'El País': La intensa vida de Sándor Márai, sobre la biografia que va escriure Ernö Zeltner, publicada l'any 2005.  

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada